Impressie Ford Kuga PHEV ST Line

De nieuwe Kuga is in zijn derde oplage een bijzondere auto: niet alleen is hij leverbaar als Plug-in-Hybrid, maar hij vervangt ook de C-Max-serie. Een verrassende SUV met vele kwaliteiten.

Kugahistorie

Ford brengt zijn populaire SUV voor de derde keer uit. De eerste generatie vierde zijn geboorte op de Autosalon in Genève in 2008. Hij baseerde toentertijd op de Focus en werd in de fabriek in Saarlouis gebouwd. De tweede generatie kwam in 2013 en werd samen met zijn Amerikaanse broer, de Escape ontwikkeld.
In 2020 is het allemaal wat minder gecompliceerd, want alle modellen zijn wereldwijd praktisch hetzelfde, ze hebben alleen een andere naam. De Escape wordt voor de USA in Louisville, Kentucky gebouwd en de Chinese uitvoering heet Chonqing. Onze Kuga loopt in het Spaanse Valencia van de band.
De nieuwe Kuga is op een volledig nieuw platform ontwikkeld. Dat betekent dat er nu ook ruimte is voor elektrificatie. Hij staat op het nieuwe C2 platform en is verkrijgbaar met verbrandingsmotoren, als mild-hybrid, als normale hybride en nu dus ook als plug-in-hybride. In Nederland met zijn aparte fiscusbeleid zijn alleen de verbrandingsmotoren én de plug-in-hybridevariant te verkrijgen.

Bekijk hier de volledige impressie

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid