Video

Impressie Volvo XC40 P8 Recharge AWD

Impressie Volvo XC40 P8 Recharge AWD

Volvo is opmerkelijk innovatief bezig. Het compacte SUV succesmodel heeft alle soorten aandrijvingen gehad: benzine, diesel, plug-in hybrid en nu is de 100% elektrische versie op het toneel verschenen.
Daarmee is het de allereerste volledig elektrische Volvo. De P staat voor Pure, duurzaam en schoon dus en de 8 voor het enorme vermogen.

Bij Volvo Cappendijk in Goes zijn ze blij met deze P8, want het is niet zomaar een elektrische variant. Net als vele merken heeft Volvo ook een apart luxe, in dit geval een volledig elektrisch merk: Polestar, het elektrische performance automerk uit Zweden.
Een Lexus mag je geen Toyota noemen, een DS geen Citroën, een Cupra geen SEAT en een Polestar geen Volvo.
Er worden dit jaar vier Polestar Spaces in Nederland geopend, nl. in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Leidschendam.
Waarom deze inleiding?

De geteste XC40 P8 Recharge AWD is onderhuids exact de Polestar 2!

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie BMW iX3

Impressie BMW iX3

“Freude am E-Fahren”

De nieuwe BMW iX3 is de tweede 100% elektrische auto van het Beierse concern en de eerste E-SUV. Hij wordt in het Chinese Shenyang geproduceerd en bezit de allernieuwste elektrotechniek van het merk die straks ook zijn broers en zussen gaat aandrijven.

Verkoopadviseur Jan Godeschalk, de nestor op verkoopgebied bij BMW Renova Zeeland, zorgde ervoor dat ik opgeladen aan de testrit kon beginnen, nadat Gianni de fotoshoot had gemaakt en receptioniste Marion daarbij bereid was in de winterse kou te poseren bij de mooie iX3.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie Volkswagen Caddy Cargo

Impressie Volkswagen Caddy Cargo

“De Caddyklasse” De allrounder van Volkswagen is geweldig doorontwikkeld. De vijfde generatie is wat langer en breder geworden en presenteert zich in een ultramoderne outfit. Natuurlijk meld ik me voor de test bij de Zeeuwse Volkswagendealer Auto Poppe en wel bij Salesmanager bedrijfswagens Bas de Vroomen. Zijn collega Ronan Oostdijk heeft de Caddy al een beetje ijsvrij gemaakt en warm laten draaien. Dat was wel nodig in deze ijzige week in februari. De Golf onder de bestelwagens De nieuwe Caddy is spectaculair en compleet vernieuwd en heeft grote plannen voor de toekomst. Geen wonder, want in de 43 jaar dat hij bestaat zijn er ruim 3 miljoen van over de toonbank gegaan. Sinds 1978 heeft deze allrounder zich tot de maatstaf in de bestelwereld ontwikkeld. Hij baseert nu op het bekende MQB-platform, hetzelfde waarop ook de Golf is gebouwd. Een allrounder, want hij kon een gedifferentieerd palet van kopers voor zich winnen: niet alleen ZZP’ers, installateurs en bakkers, maar ook lifestyle-en outdoorfans en complete gezinnen.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie van de Mercedes-Benz A250e

Impressie van de Mercedes-Benz A250e

Met deze A-Klasse die niet eens de naam AMG draagt, brengt Mercedes een ongelooflijk sportieve Plug-in Hybrid op de markt, een unieke auto in dit segment.
Wat een verrassende auto is dit geworden!

Na de oorspronkelijke compact-van met een sandwichbodem werd in 2012 een totaal andere, meer sportievere A-Klasse geïntroduceerd. Dit concept werd ook ter gelegenheid van de vierde oplage in 2018 gehandhaafd.
Hij werd gestroomlijnder, werd wat groter en ook de binnenruimte nam toe. De hatchback meet 4,42 m in de lengte, de limousine is 13 cm langer, maar de wielbasis is dezelfde.

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie van de Fiat 500e la Prima

Impressie van de Fiat 500e la Prima

Na 13 jaar brengt Fiat weer een nieuwe 500 uit met een vertrouwd uiterlijk, maar onderhuids een volledig nieuwe techniek. Het icoon dat geldt als de meest Italiaanse van alle stadsauto’s is nu 100% elektrisch leverbaar.

“il cucciolo parte elettrico”, is de titel van de test. “Het knuffelbolletje gaat elektrisch” luidt de vertaling.
In december 2007 testte ik de allereerste Cinquecento en ik heb hem toen al ‘knuffelbolletje’ genoemd. Het retro-ontwerp van de Amerikaanse designer Frank Stephenson, met een vette knipoog naar de ‘Nuova Cinquecento uit 1957, is zó polariserend en aandoenlijk knap, dat hij nog steeds vertedert en een glimlach veroorzaakt. Daardoor behoort hij tot de meest geslaagde retro-auto’s ooit

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl

Impressie Volkswagen Arteon Shooting Brake 2.0 TSI

Impressie Volkswagen Arteon Shooting Brake 2.0 TSI

Ter gelegenheid van de facelift van in 2017 geïntroduceerde Arteon, brengt Volkswagen een bloedmooie variant uit, de Shooting Brake.
Een lifestyle combi met een sierlijke daklijn waarmee het designteam in mijn ogen een topprestatie heeft geleverd.

Bij Auto Poppe in Goes is het druk: de 100% elektrische ID3 is een runner eersteklas en de grote ID4 staat sinds vorige week in de showroom. Sinds kort staat er echter ook een bijzondere crossover in de winkel: de Arteon Shooting Brake.
Hoewel de meeste mensen hoog willen zitten, brengt Volkswagen tóch een lage combi uit en als ik eerlijk ben, vind ik die move van het grote concern een geweldige!
Het verkoopteam regelde de testauto op een ultra korte termijn voor mij en ik kreeg hem gewassen en gestreken mee. Compliment!

Lees en kijk verder op AutoZeeland.nl 

Impressie Volkswagen ID3 Plus 1ST

Impressie Volkswagen ID3 Plus 1ST

Het lange wachten wordt beloond: de ID3 is geen saaie elektrische ‘stofzuiger’, deze E-auto veroorzaakt andere gevoelens op het gebied van rijplezier. Zouden de kever en de Golf een waardige opvolger hebben gevonden? In ieder geval staat hij symbool voor de wereldwijde doorbraak van de elektrische auto.

Al 70 verkocht!
Verkoopadviseur Niels Zwemer van Auto Poppe regelde de ID3 Plus voor mij.
Op de grote showroomruit staat een wervende tekst: ‘Hij is er, de ID3!’ Het terrein staat vol met ID3’s, dus vroeg ik aan Sales Manager Charles de Vries: moet er niet staan: “Ze zijn er….?” Waarop hij antwoordde: “Eigenlijk wel, we kunnen heel Zeeland van ID3’s voorzien, zoveel hebben we er aangeschaft…!” Het tekent hoe belangrijk de nieuwe elektrische VW is en wat men allemaal van hem verwacht.
Vlak voor het ter perse gaan sprak ik met directeur Jan Jaap Hietkamp en hij vertelde me dat er al ruim 70 ID3’s verkocht zijn…!

Hoewel Gianni de testauto professioneel gefotografeerd en gefilmd heeft, heb ik juniorverkoper en stagiair Marnix Loontjens even op de foto gezet bij de opvallende aqua ID3 voor de showroom van Auto Poppe. Ik stel hem aan het eind van de test aan u voor.

Lees en kijk verder

Impressie Volvo V60 B3 Mild Hybrid Business Pro

Impressie Volvo V60 B3 Mild Hybrid Business Pro

“Stoere zuinige premium Zweed”

Volvo is zijn modellengamma aan het elektrificeren, een proces dat gevolgen heeft voor de V60. De B3 is een nieuwe benzinemotor met mild-hybridtechniek. Een verrassend verslag van een uitgebreide testrit naar Duitsland.

Directeur Peter van der Giesen van Volvo Cappendijk Goes zorgde ervoor dat de grote combi gewassen en gestreken klaar stond. Gianni en ik kregen toestemming van de eigenaren van het mooie riet gedekte huis om daar de fotosessie te maken.

Zo typisch Volvo
Volvo is eigenlijk altijd een eigengereid automerk geweest. Bijzondere modellen, veiligheidsvoorzieningen in een tijd dat nog niemand daaraan dacht, betrouwbare motoren, als eerste merk de diesel afzweren en misschien wel dankzij de Chinese eigenaar Geely nu Zweedser dan ooit!
Voor een Volvo in Zeeland kan je niet om de firma Cappendijk heen met vestigingen in Terneuzen en Goes.

Lees en kijk verder

Impressie MINI Cooper SE

Impressie MINI Cooper SE

“Premium Sub Compact Electric”

Een e-auto met het rijplezier van een echte MINI? Aanvankelijk was ik ook een beetje  sceptisch totdat ik met deze energieke en tendentieuze Cooper SE ging rijden…

Verkoopadviseur Jan Godeschalk van Renova Goes zorgde voor de testauto.

Ruim zestig jaar geleden presenteerde BMC-designer Alec Issigonis in een tijd van uitdijende automobielen zijn spectaculaire ontwerp: een kleine auto met heel veel binnenruimte dankzij een dwars geplaatste motor met daaronder de versnellingsbak.  Hij werd geleverd als Austin Seven en als Morris Mini Minor. Ik heb ze vorig jaar nog bewonderd in de MINI-afdeling van BMW Welt in München.
Tweeëntwintig jaar geleden gaf BMW, de nieuwe eigenaar van MINI, opdracht om ‘the new MINI’ te ontwerpen en dat dat initiatief succesvol was, weet iedereen.
In de vaart der e-volkeren heeft BMW zijn MINI nu ook geëlektrificeerd.

Lees en kijk verder

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid