MG is terug op de Nederlandse markt!

Op de Contacta in de Zeelandhallen in Goes staat bij Zuidwest Lease de allernieuwste MG ZS EV, een elektrische compacte SUV voor de instapprijs van nog geen € 30.000,-!

Tekst en foto’s: Rob Strating

Toen Cecil Kimber in 1923 in een hoek van de garage van zijn baas William Morris een bestaande Morris ging tunen om hem sneller te maken, ontstond het merk MG wat staat voor Morris Garage.
Al vóór de oorlog was de MG al een gevreesde sportwagen met klinkende namen als Tigress en Magna.
Na de oorlog volgden illustere types als de TD, de MGA, de MGB en de Magnette. Het merk ging echter in 2004 failliet en werd gekocht door de Nanjing Groep die het al snel aan de grootste autofabrikant van China verkocht: de Shanghai Automotive Industry Corporation, kortweg SAIC.
Inmiddels omgedoopt tot SAIC Motor Corporation Limited heeft deze gigant het merk MG weer op de kaart gezet. Men levert naar vele delen van de wereld, alleen in Europa uitsluitend in Engeland.
SAIC heeft een joint venture met Volkswagen, General Motors, Iveco en Maxus en dat werpt zijn vruchten af.
Met deze elektrische versie van de ZS maakt men nu de oversteek naar het vasteland. De Van Mossel Automotive Groep zorgt voor de distributie in Nederland.
In onze provincie heeft Zuidwest Lease, onderdeel van Van Mossel, het initiatief genomen om de nieuwe MG aan het Zeeuwse volk te tonen.

MG XS EV
De compacte SUV is in zijn elektrische versie nauwelijks te onderscheiden van zijn benzinebroer. Hij ziet er helemaal niet ‘elektrisch’ uit. Het logo in de grille bestaat uit hetzelfde als zijn sportieve broers uit de vorige eeuw. Hij heeft hightech led-koplampen en een aantrekkelijke SUV-lijn.
Binnenin wisselen hoogwaardige en harde kunststoffen elkaar af, maat de soliditeit overheerst. De toerenteller heeft plaats gemaakt voor een verbruiksmeter. De stoelen zitten prima en achterin is genoeg ruimte voor benen en hoofd. Hij weegt slechts 1518 kilogram en dat is weinig voor een elektrische auto.

Aandrijflijn
De E-motor heeft 143 pk, een koppel van 353 Nm en drijft de voorwielen aan. Zijn actieradius is niet spectaculair: 262- 335 kilometer, maar dat komt, omdat men heeft gekozen voor een kleiner accupakket van 44,5 kWh, om de ruimte binnenin te optimaliseren. Volgend jaar komt er een uitvoering met een groter accupakket.
Met zijn topsnelheid van 143 km/h en zijn acceleratie van 0-100 km/h in 8 seconden slaat hij geen gek figuur.
Opladen aan de Wallbox kost 7,5 uur, snelladen langs de snelweg 40 minuten.

De MG ZS EV heeft voor € 30.000,- eigenlijk geen concurrenten. Het is de goedkoopste elektrische compacte SUV in Nederland en dus betaalbaar voor de particulier. Leaseprijzen vanaf € 469,- per maand. Bijtelling dit jaar nog 4% en direct te bestellen!

AutoZeelandtest van de Mercedes-Benz GLB 250 4Matic

03-08-2020 “Ruimtewonder”

AutoZeelandrij-indruk van de Mazda MX-30

31-07-2020 E- Zoom Zoom

AutoZeelandtest van de Fiat 500 Hybrid

20-07-2020 “Il nuovo cucciolo”

Van Mossel Autoschadeteam Baarends restaureert ook rijdend erfgoed

16-07-2020 Van Mossel Autoschadeteam Baarends is een gerenommeerd autoschadebedrijf...

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid