DS Store Breda geopend

Vorige week zaterdag, 26 oktober, was het zo ver: de splinternieuwe DS Store aan het Spinveld 74 in Breda werd na een ingrijpende verbouwing officieel geopend.

Tekst en foto’s:
Rob Strating

DS Store Breda: hét toonbeeld van raffinement en Frans vakmanschap. DS Store Breda is een van vijf verkooppunten in Nederland voor het merk DS Automobiles.
DS Store manager Bart Melisse: “Wij weten echt álles over DS Automobiles. We zijn er trots op dit internationale automerk te mogen voeren.
Het in Parijs opgerichte merk DS Automobiles is in 2015 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Citroën DS uit 1955.
Het is dus nu een zelfstandig, vooral premium automerk.
De hedendaagse DS-modellen zijn auto’s die opvallen door hun bijzondere stijl, de zorg voor details, mooie materialen en de nieuwste technologieën.
Bij DS Store zijn we open en transparant. We houden ons altijd aan de afspraken die we vooraf met onze klanten maken. Alles draait bij ons om de tevredenheid van onze klanten. Daar komen wij ’s morgens ons bed voor uit.
Naast onze DS-activiteiten zijn we al meer dan 50 jaar Citroëndealer en onlangs zijn we voor de vijfde keer uitgeroepen tot beste dealer van Nederland!”

DS Store
De showroom straalt vanaf de buitenkant een en al chique uit: zwart en chroom zijn wel de hoofdbestanddelen. Binnenin gaat het net zo verder. DS wil graag genoemd worden met spraakmakende producten uit Parijs: Chanel, Hermès en Louis Vuitton bijvoorbeeld. Het plafond werd speciaal in Frankrijk vervaardigd en de muziek die er klinkt, komt via een streamverbinding uit Parijs naar Breda.
Daar staan de premiummodellen: de DS3, de DS3 Crossback, de DS 3 Crossback e-tense (volledig elektrisch) en natuurlijk de DS7 Crossback. Binnen afzienbare tijd komen er jaarlijks modellen bij.
Op een grote, chique wand zijn de diverse soorten lichtmetalen wielen aangebracht met daarboven alle beschikbare kleuren en daaronder de diverse soorten bekleding, zodat je zichtbaar kunt combineren.
Een andere, spectaculaire manier is de DS Virtual Vision: je gaat op een DS stoel zitten en krijgt een apparaat op je neus en een elektronisch pistool in je hand. Eenmaal ingeschakeld beland je op het plein voor het Louvre. Je bevindt je achter het stuur van een DS 3 Crossback en via het pistool kun je alle functies uitproberen. Je stapt virtueel uit en kan vervolgens rondom de auto lopen…schitterend!

Feestje
Natuurlijk was er heerlijke koffie met een speciaal DS-gebakje. Later kwamen daar drankjes en Franse hapjes voorbij. Een oude, mooi gerestaureerde Citroën HY was omgebouwd tot foodtruck en de twee dames zorgden voor verse croissants, ook met chocolade. Ze bleken ook heel goed te zijn in het produceren van tosti’s die buitengewoon goed smaakten.
Vanaf 11 uur kwamen de genodigden in groten getale naar de opening van de DS Store, zodat het gezellig druk was in de mooie showroom.

DS Workshop
Ik was met marketingmanager Jos Buitendijk meegereden en bij onze aankomst om 10 uur bij het bedrijf stonden er al een tiental iconische godinnen op het grote parkeerterrein. Als je een Fransman DS laat uitspreken, zegt hij la déèsse en dat betekent in het Frans godin. Wij spraken in Nederland van een snoek, maar godin past veel beter…
Bij de entree naar de Citroënshowroom stond een oude Citroën B12 Torpedo Commercial uit 1927.
Inmiddels reden de eigenaren van de oude DS-sen hun bolide naar binnen in de werkplaats. Op een bepaald ogenblik waren niet alleen alle bruggen, maar vrijwel elk vrij plekje bezet.
Onder de bezielende leiding van heren van de Technische Commissie van de Nederlandse Citroën DS/ID Club mochten de eigenaren kleppen stellen, de ontsteking afstellen, olie verversen, doorsmeren, de carburateur afstellen, hydraulische en niet-hydraulische koppelingen afstellen, koelvloeistof vervangen, hydraulisch filter en reservoir schoonmaken, remblokken vóór vervangen, de handrem en de remmen achter afstellen.

Overal tevreden gezichten van gepassioneerde Citrofielen!

AutoZeelandtest van de Mercedes-Benz GLB 250 4Matic

03-08-2020 “Ruimtewonder”

AutoZeelandrij-indruk van de Mazda MX-30

31-07-2020 E- Zoom Zoom

AutoZeelandtest van de Fiat 500 Hybrid

20-07-2020 “Il nuovo cucciolo”

Van Mossel Autoschadeteam Baarends restaureert ook rijdend erfgoed

16-07-2020 Van Mossel Autoschadeteam Baarends is een gerenommeerd autoschadebedrijf...

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid