Nieuwkomers tijdens het introductieweekend bij Tramper

Het was druk bij Tramper Goes afgelopen weekend. Terecht, want er was veel te zien en te testen! Daar waren de nieuwe Mazda CX30, de Mazda3 met de spectaculaire Skyactive-X motor, de spiksplinternieuwe Mitsubishi ASX en de Outlander.

Tekst en foto’s: Rob Strating

Mazda CX30
De CX-30 is de nieuwste evolutie van de KODO-designtaal (Soul of Motion). Door een nieuw gevoel van beweging te creëren is de nieuwste telg van Mazda een dynamisch kunstwerk geworden. De designers hebben gespeeld met de reflectie van het licht en dankzij de welving in het plaatwerk worden sensuele vormen gecreëerd, net als bij de Mazda3.
Niet alleen qua design, maar zeker ook de materiaalkeus in het interieur is premium.
Het oppervlak van het dashboard heeft een natuurlijke nerfstructuur en de panelen rondom de versnellingspook zijn vanuit twee lagen opgebouwd, daardoor ontstaat er diepte. De horizontale symmetrie geeft rust en de ergonomie verdient een dikke tien.
Het scherm voor de navigatie, de achteruitrijcamera en het infotainment staat in een soort dalletje bovenop het dashboard en wordt aangestuurd door een duw/draaiknop op de middenconsole.

Ruimte
De CX-30 groeide ten opzichte van de CX-3: L x B x H = 4.40 m (+12 cm) x 1.80 m (+ 3 cm excl. spiegels) x 1.54 m (gelijk). Ook de wielbasis nam toe: 2.66 m (+ 9 cm).

Motoren
Op dit moment zijn er drie aandrijvingen leverbaar: een tweeliter langeslag benzinemotor met 122 pk/213 Nm (geschakeld en automaat, de 1759 cc grote dieselmotor met 116 pk/270 Nm en de langverwachte en spectaculaire Skyactive-X motor die de beste eigenschappen van een benzine- en een dieselmotor combineert.
Het is de eerste benzinemotor ter wereld met een efficiënte compressieontsteking van een diesel. Hij is daardoor 30% zuiniger dan een normale benzinemotor!
Binnenkort kunt u een test van mij verwachten van deze innovatieve motor…
De CX-30 staat vanaf € 29.990,- in de boeken of met Private Lease € 425,- per maand.

Mitsubishi ASX
De compacte SUV van Mitsubishi is een succesnummer, want sinds zijn introductie in 2010 zijn er wereldwijd meer van 1,5 miljoen van verkocht.
De nieuwste versie heeft het mooie, opvallende chromen front van zijn broers meegekregen, waarbij de bijzondere ledverlichting accentueert.
Met name de combinatie van de mistlampen en de richtingaanwijzer is een leuke designtrick. De achterlichtunits kregen ook een nieuw design waarbij de zichtbaarheid werd vergroot.
De tweeliter viercilinder benzinemotor heeft 150 pk/195 Nm en de CVT-automaat is standaard. (Continu Variabele Transmissie). Hij heeft een 1300 kilogram trekgewicht.
Hij zit volgestopt met de meest geavanceerde veiligheidssystemen en heeft een rijke standaarduitrusting.
Het dashboard werd ook aangepakt en is nu voorzien van een groot 8” touchscreen.
Hij is rijklaar te leveren vanaf € 29.900,- of Private Lease vanaf € 439,- per maand. 

Mitsubishi Outlander PHEV
Sterker, sneller en nóg meer doordacht. De vernieuwde Outlander PHEV heeft nu een EV-priority modus, waarmee je zelf kunt kiezen volledig elektrisch te rijden.
Hij heeft het zuinige A-energielabel, een volledig elektrisch rijbereik van 45 kilometer.
De stoere SUV mag 1500 kilogram trekken en kost rijklaar vanaf € 35.990,- of met Private Lease vanaf € 579,- per maand.

Nieuw in Goes:

08-07-2020 Van Mossel Mega Occasioncentrum + Occasionspektakel 9, 10 en 11 juli.

AutoZeelandtest van de Volkswagen T-Roc Cabriolet R-Line

02-07-2020 Trendsurfer of Fashion Victim?

AutoZeelandtest van de Volkswagen Golf 1.5 eTSI 150 pk DSG ‘Style’

24-06-2020 De Golf is 46 jaar.

AutoZeelandtest van de Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid R-Design

17-06-2020 “Viking met sterkstroom”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid