Backstage bij Zwartepoorte + nieuwe modellen

Zoals elk jaar werden op zaterdag 28 september de deuren bij Zwartepoorte geopend voor iedereen die van BMW houdt. Een geweldige dag voor oud en jong!

Tekst en foto’s: Rob Strating

Bovendien werden de allernieuwste modellen getoond: de compleet vernieuwde 1-serie, de 3-serie Touring en de MINI Clubman.

Backstage
Het bijzondere van zo’n dag is dat de klanten en geïnteresseerden eens achter de schermen kunnen kijken.
De ervaren monteurs zetten de auto op de brug, checken niet alleen 12 belangrijke punten, maar leggen de klant ook uit waar ze naar kijken en waarom een en ander belangrijk is. Je steekt er eigenlijk heel veel van op!
Heel veel mensen hadden zich hiervoor aangemeld en het was daardoor een drukte van belang, zowel in de showroom als in de werkplaats.

BMW 1-serie
De kleinste BMW is compleet gerestyled. Hij staat op het nieuwe UKL-platform dat hij met de MINI, de 2-serie en de X1 deelt. Dat wil in het kort zeggen dat hij voorwielaandrijving heeft, de motor nu dwars voorin ligt en dat hij daardoor veel meer ruimte biedt dan de vorige serie.
Het infotainment werd tevens vernieuwd, evenals de aandrijving. Er zijn twee benzinemotoren leverbaar, nl. de 118i, een 1500 cc grote driecilinder en de M135 i xDrive met een 306 pk dikke tweeliter. Er zijn drie diesels verkrijgbaar:  de 116d is ook een 1500 cc driecilinder met 116 pk/270 Nm, de 118d heeft een tweeliter viercilinder onder de motorkap met 150 pk/350 Nm en tot slot de 120d xDrive met eveneens een tweeliter die 190 pk/400 Nm levert. 

BMW 3-serie Touring
De 3-serie werd dit voorjaar al voorgesteld, sinds dit weekend is de combivariant, de Touring leverbaar. Deze uitvoering is al sinds jaren een runner, want hij biedt heel veel ruimte: dankzij de verlengde wielbasis hebben de passagiers van achter meer beenruimte en bovendien is de kofferruimte spectaculair vergroot, namelijk 500 liter standaard, te vergroten tot 1510 liter.
Het topmodel heeft een drieliter zescilinder diesel in het vooronder met 265 pk/580 Nm, vierwielaandrijving en een achttraps automaat!

MINI Clubman
De MINI Clubman onderscheidt zich van alle concurrenten door zijn zes portieren. Normale vier en van achter twee openslaande deuren, net als bij zijn illustere voorganger. In het jaar dat MINI zijn 60everjaardag viert, werd de Clubman op allerlei fronten vernieuwd. In de achterlichten ontdekt men nu ook de Union Jack, de Engelse vlag. Hij biedt ook een bagageruimte van maximaal 1250 liter, is voor de gelegenheid leverbaar met een gratis automaat en heeft een vanafprijs van € 29.490,-. Private lease: € 399,- per maand.

Backstage demotrein
De bezoekers kregen de gelegenheid te grabbelen in een doos met 14 sleutels. Met de gevonden sleutel mochten ze met één van de demo’s aansluiten in de Backstagetrein. Marketingmanager Marc Bomer had een route door Zuid-Beveland uitgezet en reed met de nieuwe Z4 voorop: “Follow me!” stond er op de achterruit…
Een selectie uit de demo’s: de i3 en de spectaculaire i8 waren de elektrische varianten. Voorts een X3, een X5 en een X7, een 745e, diverse 3-series, de MINI Clubman en Countryman en de John Cooper Works was ook niet te versmaden.
Er werd zo af en toe fors gasgegeven en bij terugkomst ontwaarde ik alleen maar lachende gezichten!

Nieuw in Goes:

08-07-2020 Van Mossel Mega Occasioncentrum + Occasionspektakel 9, 10 en 11 juli.

AutoZeelandtest van de Volkswagen T-Roc Cabriolet R-Line

02-07-2020 Trendsurfer of Fashion Victim?

AutoZeelandtest van de Volkswagen Golf 1.5 eTSI 150 pk DSG ‘Style’

24-06-2020 De Golf is 46 jaar.

AutoZeelandtest van de Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid R-Design

17-06-2020 “Viking met sterkstroom”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid