Exclusieve ontmoeting van BMW Zwartepoorte op Landgoed Mattemburgh

Op zaterdag 30 maart vond er een bijzondere en exclusieve ontmoeting plaats bij de Orangerie van het Landgoed Mattemburgh in Bergen op Zoom.Tekst: Rob Strating
Foto’s en film: Gianni Agosti.

150 genodigden kwamen oog in oog te staan met de meest nieuwe en luxueuze modellen van BMW en dat bij stralend voorjaarsweer!

BMW heeft dit voorjaar uitgepakt. Zoveel nieuwe modellen waren er nooit tevoren…
Natuurlijk heeft BMW Zwartepoorte daarop ingespeeld en de schitterende tuin van Landgoed Mattenburgh gereserveerd voor de Zeeuwse en West-Brabantse clientèle. 

De complete verkoopteams en de directie van de beide vestigingen in Goes en Roosendaal werden gemobiliseerd om al die aanwezigen bij te praten over al het moois uit München.

Ik zet de aanwezige noviteiten even op een rijtje 

 • De nieuwe 3-serie, de zevende generatie BMW's bestseller, de 3-serie is groot geworden! Hij meet in de lengte 4,824 m en dat is 7,6 cm langer dan zijn voorganger. De achterpassagiers profiteren van de verlengde wielbasis met 4 cm. Toch is hij, ondanks zijn groei, 55 kg lichter geworden! Het motorenpalet bestaat uit 2 viercilinder benzine- en twee viercilinder diesels. De topmodellenl diesel hebben echter drieliter zescilinders. komende zomer komen er nog aanvullingen: een 340i x-Drive met een 374 pk zescilinder en een 330e, een Plug-In Hybrid met een elektrische actieradius van 50 km.
 • De Z4, bijna drie jaar nadat de productie van de laatste Z4 is gestopt, staat de nieuwe in de startblokken. Hij heeft gelukkig weer een linnen kap. Het is een beauty van een roadster geworden die nu bij Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz wordt gebouwd. Hij ontstaat in samenwerking met Toyota, want hij deelt de technische basis met de nieuwe Toyota Supra. Hij werd een stuk forser dan zijn voorganger: 8 cm in de lengte en 7 cm in de breedte. 2 x 2.0 liter viercilinders met resp. 197 en 258 pk en een 3.0 liter zescilinder met 340 pk. De viercilinders hebben een manuele zesbak, maar ze zijn alle drie leverbaar met een achttraps automaat.
 • De I3, de i3 is al sinds 2013 op de markt en kreeg in 2017 een forse facelift. Hij kreeg o.a. een grotere spoorbreedte en uitgebouwde spatschermen. Bovendien werd hij 10 mm verlaagd. Onlangs kregen de beide versies, voorzien van een 170 pk en een 184 pk elektromotor, een sterkere Lithium-Ionen-accu met 42 kWh/120 Ah. Daarmee werd de actieradius vergroot naar 340 kilometer.
 • De 8-serie Coupé, deze spannende coupé vervangt de 6-serie en lonkt tegelijkertijd naar de 8-serie uit 1990. Met zijn 4396 cc grote Biturbo V8 met 530 pk sprint hij in 3,7 seconden naar de honderd. Zijn prestaties zijn enorm en tevens bezit een meesturende achteras. Hij is ook leverbaar met een 3.0 liter zescilinder dieselmotor die 320 pk/680 Nm levert, allemaal gekoppeld aan een achttraps automaat.
 • De 8-serie Cabriolet, een schitterende 2+2 zitter met dezelfde motorisering aks de Coupé. De linnen kap heeft verschillende lagen, waardoor hij goed geïsoleerd is. De kap kan nog geopend en gesloten worden bij snelheden tot 50 km/h. Bij geopende kap bedraagt de kofferruimte 280 liter, bij gesloten kap 350 liter. Beide 8-series zijn standaard voorzien van x-Drive- vierwielaandrijving.
 • De i8 Roadster, de Roadster is de cabriovariant van de i8 Coupé en i s sinds vorig jaar op de markt. Hij heeft nu 374 pk en dat is 12 pk meer dan voorheen. De plug-In Hybrid roadster heeft een 1,5 liter driecilinder turbobenzinemotor en een elektromotor. Daarmee spurt hij in 4,4 seconden naar de honderd. De E-actieradius bedraagt 55 km.
 • De compleet vernieuwde 7-serie, de grote BMW aanschouwde het mondiale levenslicht op de afgelopen Autosalon in Genève. Hij is leverbaar met meerdere zescilinder dieselmotoren met vermogens tussen de 265 en de 400 pk. De benzineversies krijgen zes-, acht- en twaalfcilinders mee met vermogens tussen de 286 en de 585 pk. Er komt ook een 745e, een Plug-In-Hybrid. Hij heeft, mede dankzij de fors gegroeide nierengrille duidelijk meer uitstraling gekregen. Uiteraard zit hij volgestopt met veilige assistentsytemen.
 • De X5, de vierde generatie X5 is niet alleen gegroeid, hij is een stuk comfortabeler geworden en de offroadeigenschappen zijn flink aangescherpt. Dat werd o.a. bereikt door een nieuw sperdifferentieel op de achteras en verbeterde luchtvering. Hij biedt plaats aan vijf of zeven personen. Motorisch worden er drie zescilinders aangeboden, één benzine en twee diesels. Later volgt er nog een Plug-In-Hybrid met een systeemvermogen van 394 pk.
 • De X7, die eigenlijk pas op 18 mei a.s. wordt geïntroduceerd. Hij baseert op de X5, maar is 23 cm langer. Daardoor is hij 5.15 m lang. Hij is daarmee de grootste SUV van BMW en de eerste standaard zevenzitter. Met zijn wielbasis van 3.10 m heeft hij achterin heel veel ruimte, dat spreekt. Hij heeft een geavanceerde luchtvering, een driedelig panoramadak en een vracht aan assistentsytemen.

Voorts konden we nog de volgende BMW’s bewonderen:

 • De X4
 • De 530e i-Performance M-Sport
 • De M5

De suffe tutten belegeren AutoVermeulen

17-09-2019 “Suffe tutten is het nieuwe leuk, dus fiks je blik!”

BMW Welt & BMW Museum München

09-09-2019 “Elke seconde een belevenis!”

AutoZeelandtest van de Volvo S60 T5 R-Design

21-08-2019 “Viking from the USA”

AutoZeelandndtest van de Kia e-Niro

12-08-2019 “Mega Kilowatten”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid