Autobedrijf Cappendijk nu ook Volvodealer in Goes

Inmiddels weet de clientèle in Goes wel dat de van oorsprong Zeeuw-Vlaamse autodealer Cappendijk, Automotions Volvo heeft overgenomen.

Het is wellicht verhelderend om nader kennis te maken op Auto Zeeland. 

Ik heb daartoe een afspraak gemaakt met directeur/eigenaar Marcel Cappendijk:
“Mijn opa begon in 1936 een bedrijfje in Kloosterzande waar hij fietsen en bromfietsen verkocht.
Na de oorlog vestigde hij zich aan de Axelsestraat in Terneuzen en ging ook auto’s verkopen: Austin, Morris, Datsun, Škoda en NSU om maar een aantal merken te noemen.
Mijn vader was ook in de zaak werkzaam en deze werd omstreeks 1964 Peugeotdealer.
In die tijd werden grote stappen gezet met de professionalisering van het bedrijf en werd de kiem gelegd voor de goede reputatie die Autobedrijf Cappendijk in de regio geniet.
Door de fusie tussen Peugeot en Talbot raakten we echter Peugeot kwijt.
Tegenwoordig is Autobedrijf Cappendijk officieel dealer van Toyota in Zeeuws-Vlaanderen en nu van Volvo voor heel Zeeland.”

Overname
Eind januari heeft Autobedrijf Cappendijk Automotions Volvo overgenomen. De achttien personeelsleden zijn allemaal meegegaan naar de nieuwe eigenaar. Algemeen directeur van Automotions Lennard van Oeveren: “Volvo is een mooi merk met een aantrekkelijke reeks personenwagens en het dealerschap hebben wij de afgelopen twaalf jaar met veel plezier ingevuld. De overdracht naar Cappendijk is een goede keuze voor de toekomst. Automotions wil echter het komende jaar verder groeien met andere merken.”
Marcel Cappendijk: “We zijn blij met de nieuwe vestiging in Goes. Deze stad ligt precies in het middelpunt van de provincie. Onze twee Volvovestigingen lijken op elkaar, want beide bedrijven zijn als familiebedrijf begonnen, de Goese vestiging door Wim de Groene. Veel personeelsleden zijn daar als jonge werknemer begonnen.”

Volvo Carline Pro Challenge
Eind vorig jaar behaalde het verkoopteam van de vestiging Goes de eerste plaats van alle Volvodealers in Nederland bij de spannende Volvo Carline Pro Challenge.
De heren verkochten van het hele gamma de meeste Volvo’s.
De prijs, een iPad Pro, kwam Sales director Frits Giebers van Volvo Nederland onlangs aan vestgingsmanager Peter van der Giesen en verkoopadviseur Martijn Aerden uitreiken.

AutoZeelandtest van de Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid Premium

15-04-2019 “Hij is weer terug!”

Autosalons deel 4

08-04-2019 We nemen u voor de vierde keer mee naar al het spannende nieuws op...

Exclusieve ontmoeting van BMW Zwartepoorte op Landgoed Mattemburgh

01-04-2019 Op zaterdag 30 maart vond er een bijzondere en exclusieve ontmoeting...

Caravantrekker met elektrisch vermogen

01-04-2019 De Mitsubishi Outlander PHEV is veel meer dan elektrisch rijden.

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid