Mercedes-Benz Sprinter met één miljoen kilometer!

“Kilometervreter”

De gele Mercedes-Benz Sprinter van Prins & Dingemanse uit Yerseke staat er na negen jaar nog fris bij en dat met een miljoen kilometer op de klok. Een wel zeer bijzonder feit!

Goed onderhoud
Op vrijdag 22 februari meldde de chauffeur van de  Sprinter dat er op de teller 999.999 kilometer verscheen en daar bleef hij op staan! Blijkbaar was men er bij de fabriek niet op berekend dat hij de miljoen zou halen…
Ik sprak bij Prins & Dingemanse met Logistiek Manager Sjaak van der Jagt: “De Sprinter is de afgelopen negen jaar ingezet om gereedproducten naar klanten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg te brengen, maar reizen naar de Belgische kustplaatsen en Parijs zijn ook geen uitzondering. Op deze Sprinter rijden zes chauffeurs.
Alleen al in zijn eerste jaar reed hij 140.000 kilometer! Eigenlijk wordt de motor nooit écht koud en dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat hij die miljoen kilometer zonder grote kosten heeft gehaald.
We zijn met al onze Mercedes-Benz bedrijfswagens bij Automotions in onderhoud. De chauffeurs hebben een sleutel van het hek en zetten bijvoorbeeld ’s nachts de auto op het terrein voor onderhoud. Dan staat er altijd een vervangauto klaar.
Onze auto’s zijn voorzien van het Mercedes-volgsysteem Track & Trace, een datasysteem waarbij we elke handeling van de chauffeur kunnen volgen.”

Verkoopadviseur lichte bedrijfswagens Marc Nieuwpoort van Automotions Mercedes-Benz in Goes bracht een mooie taart voor het personeel mee ter gelegenheid van de jubilaris. Bij het schip ‘Jan Prins’ gingen Sjaak van der Jagt en Marc Nieuwpoort graag op de foto met de bijzondere Sprinter die voorlopig nog gewoon zijn werk gaat doen…

Vakmanschap & Passie voor zeevruchten
In 1880 begon over-overgrootvader Jacob Prins met oesterteelt en – handel aan de Havendijk in Yerseke. Dit deed hij met veel liefde en passie voor verse zeeproducten. Zijn liefde, opgedane kennis en kunde gaf hij door aan zijn kinderen, die dit op hun beurt ook weer deden.
Sjaak van der Jagt: “En zo werken we al vijf generaties land als familiebedrijf in perfecte harmonie met de natuur. Want hoewel we sterk afhankelijk zijn van de natuur, hebben schelpdieren van een goede kwaliteit tijdens de meerjarige kweek veel aandacht nodig.
We werken op de Wadden met MZI’s, dat staat voor Mossel Zaad Invang Installaties. Aan de netten van die installaties die in het water liggen, hecht mosselzaad zich vast. Dit mosselzaad wordt na het oogsten hiervan, op de mosselpercelen uitgezaaid en na 1,5 jaar is het mosselzaad uitgegroeid tot mosselen die ideaal zijn.”

Rondleidingen
Ik krijg een rondleiding door het bedrijf en gaandeweg raak ik flink onder deindruk van zowel de verwerking van mosselen, maar ook van de platte Zeeuwse oester en de creuse. Sjaak vertelt me dat er ’s zomers bussen met toeristen het bedrijf komen bezoeken. Er werken in het hoogseizoen wel 100 mensen bij Prins & Dingemanse!

Autobedrijf Cappendijk nu ook Volvodealer in Goes

21-03-2019 Inmiddels weet de clientèle in Goes wel dat de van oorsprong...

Autosalons deel 2

18-03-2019 Auto Zeeland was in januari op de Brussels Motor Show en begin maart op de...

Autosalons deel 1

11-03-2019 AutoZeeland was in januari op de Brussels Motor Show en begin maart op de...

Mercedes-Benz Sprinter met één miljoen kilometer!

06-03-2019 “Kilometervreter”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid