Sneak Preview van de nieuwe Peugeot 508

“Premium”

Door Rob Strating

Op woensdagavond 7 november jl. mochten genodigden geniet van de sneak preview van de nieuwe Peugeot 508 die op de Salon van Genève dit jaar zijn wereldpremière beleefde.
Uiteraard vond deze happening plaats bij Automotions Peugeot in Goes.

Peugeot geeft volgas!
Met de dynamische 508 willen de Fransen zich definitief nestelen in het premiumsegment. De officiële introductie van de Berline en de Station Wagon is nu gepland voor het eerste kwartaal van 2019, die van de Station Wagon in september, maar via deze sneak preview hebben we toch al een goede indruk kunnen krijgen.

Vijfdeurs coupé
De vijfdeurs Berline heeft heel veel coupétrekjes. In vergelijking met zijn voorganger is de hoogte van het dak met 6 cm afgenomen en ook de zijruiten zonder omraming kom je veelvuldig bij coupés tegen. Zijn langgerekte lijnen en zijn gespierde en krachtige voorkomen maken hem tot een elegante Berline.
De imposante grille met het verchroomde dambordenpatroon, de grote leeuw in het midden, geflankeerd door de full-led koplampen die net op geslepen diamanten lijken, maken dat hij een indrukwekkende neus heeft. Tel daar nog eens de verticaal gestileerde dagrijverlichting bij op en hij is van verre herkenbaar.
Aan de achterkant is de lichtpartij donker gehouden, maar als de led-verlichting gaat branden, lijkt het alsof de leeuw de lampen met zijn nagels heeft gecreëerd.

i-Cockpit
Ik ben bijzonder onder de indruk van de i-cockpit van Peugeot. Eigenlijk is het hele instrumentenpaneel een soort vaste head-up-display. Het stuur is klein gehouden en je ziet daardoor in één oogopslag zowel de weg als de meters en de info.
Alle gebruikte materialen krijgen het predicaat hoogwaardig mee en dit smaakvolle interieur maakte mede deel uit van de poging om deze Peugeot premium te maken.
Ik heb er uiteraard nog niet mee gereden, maar de indruk die ik van de stoelen krijg is bijzonder: ze hebben al de AGR-goedkeuring gekregen. Dat betekent Aktion Gesunder Rücken, een Duitse keuring waaraan medici meewerken.
Ondanks het feit dat hij dus lager is, komen hoofd en benen achterin niets tekort.

Assistentsystemen te over, teveel om nu op te noemen, maar neem van mij aan dat er bij deze Peugeot goed over is nagedacht.

Motoren
Twee viercilinder 1.6 PureTech benzinemotoren met 180 of 225 pk zijn er beschikbaar. Peugeot levert drie dieselmotoren: een 1,5 BlueHDi met 130 pk en een 2.0 BlueHDi met 160 of 180 pk. De nieuwe 8-traps automaat moet voorts een openbaring zijn…
Over prijzen is nog niets te melden, die komen nog.

Ik kan haast niet wachten om te gaan rijden…!

AutoZeelandtest van de Volvo S60 T5 R-Design

21-08-2019 “Viking from the USA”

AutoZeelandndtest van de Kia e-Niro

12-08-2019 “Mega Kilowatten”

Highland Games by the Sea

09-08-2019 Op 18 augustus 2019 vind de derde editie van Highland Games by the Sea...

De Classic Days op Schloss Dyck 2019

08-08-2019 “Klassiekers van gisteren, mobiliteit van morgen”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid