Autoschadeteam Baarends en de Open Dagen van het Goese Lyceum

Op de Open Dagen van het Goese Lyceum locatie Bergweg stond bij de afdeling Mobiliteit & Transport een schade-auto van Autoschadeteam Baarends.

Door Rob Strating

Al sinds vele jaren draagt Autoschadeteam Baarends de school een warm hart toe.
Op zich logisch, want de afdeling Mobiliteit & Transport is immers de kweekvijver voor alle technische beroepen die iets met mobiliteit te maken hebben.
Het laatste decennium heeft Kees Slabbekoorn, docent en mentor van de afdeling het plaatwerken weer opgepakt. Leerlingen die interesse hebben in het vak schadeherstel hebben het vak daardoor beter leren kennen en waarderen. Zo heeft de afdeling al een youngtimer gerestaureerd, nl. een BMW 635 CSI en op dit moment wordt de Mercedes-Benz Actros van de school aangepakt.

Open Dagen/ excellente school
Elk jaar organiseert het Goese Lyceum locatie Bergweg eind januari Open Dagen. Op donderdag en vrijdag komen de leerlingen van groep 8 van alle Bevelandse basisscholen naar de school om kennis te maken met een van de vormen van techniek die er worden aangeboden. Bovendien was de school op donderdagavond en zaterdagmorgen geopend voor alle publiek.
Nooit eerder was er zoveel belangstelling als dit jaar! Vlak voor de Open Dagen kreeg het Goese Lyceum locatie Bergweg trouwens het predicaat ‘Excellente School!’
De schadebranche stond dankzij de bijdrage van Autoschadeteam Baarends prominent in de belangstelling.
Richard Luteijn, een vierde klas-leerling van de afdeling liep de laatste tijd stage bij Autoschadeteam Steketee in Yerseke. Ter afsluiting van die stage heeft hij een soort meesterproef afgelegd: hij heeft een spatscherm uitgedeukt en op bijzondere wijze in verschillende kleuren gespoten. Het scherm hangt inmiddels ter illustratie prominent in het lokaal.

Module Schadeherstel & Spuiten
Wanneer leerlingen voor de afdeling Mobiliteit & Transport hebben gekozen, kunnen ze bovendien kiezen voor een aantal modules. Een van die modules is ‘Schadeherstel & Spuiten’. Omdat de schadebranche dringend op zoek is naar personeel, hebben de Autoschadeteams het initiatief genomen om de vmbo-scholen in Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en West-Brabant te benaderen de module ‘Schadeherstel & spuiten’ te promoten.
Inmiddels hebben alle partijen aan tafel gezeten en hebben de docenten van de diverse vmbo-scholen het belang van deze module ingezien. Bovendien is overeengekomen dat leerlingen die voor het vak kiezen bij een van de Autoschadeteamvestigingen mogen stagelopen en uiteindelijk hun praktijkexamen mogen doen.  

Ook zijn er tot slot gesprekken gaande met de vervolgopleiding op de verschillende ROC’s.

Première van de nieuwe Mazda 3

15-01-2019 “Eén en al schoonheid”

VIDEO - AutoZeelandtest van de BMW 640i xDrive High Executive Luxury Line

07-01-2019 “Nieuw huisnummer”

Keuringsstation van Weele Krabbendijke

28-12-2018 Vanaf 1 januari 2019 is het Keuringsstation Van Weele aan de Oude Rijksweg...

VIDEO - AutoZeelandtest van de Audi A1 Sportback 30 TFSI Epic

20-12-2018 “Volwassen geworden”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid