Avant Première van de nieuwe DS7 Crossback

Op donderdag 28 december vond een uniek en exclusief evenement plaats op de DS Salon Breda: de Avant Première van de nieuwe DS 7 Crossback.

 

Door Rob Strating 

“L’Esprit d’Avant Garde”

Op deze avond presenteerde de DS Salon Breda de nieuwe generatie avant-garde van DS Automobiles. Officieel wordt de DS 7 Crossback namelijk geïntroduceerd op de Autosalon in Brussel die van 12 tot en met 21 januari wordt georganiseerd, dus de DS Salon Breda had inderdaad een unieke gelegenheid om een aantal weken vóór de officiële wereldpremière de DS 7 Crossback in huis te hebben! 

DS Salon Breda
DS Salon Breda maakt onderdeel uit van de Citroën Autobedrijven Van Beek met vestigingen in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom, Oudenbosch en Ritthem (Vlissingen). Twee jaar geleden heeft het PSA concern besloten DS tot een separaat merk te maken met als doel een premium automerk op de markt te zetten.
DS Salon Breda is een van de negen vestigingen die in Nederland het exclusieve merk DS mogen gaan verkopen, in dit geval Zuidwest Brabant en Zeeland.
Komend voorjaar wordt de DS Salon aan het Spinveld in Breda zowel aan de buiten - als de binnenkant gerealiseerd.
Alle wereldwijde DS Salons zullen hetzelfde design hebben en van ver herkenbaar zijn.

Avant Première
Ondergetekende mocht op de bewuste avond de nieuwe DS 7 Crossback aan de in grote getalen toegestroomde genodigden voorstellen.
Omdat het heden op het verleden is gebouwd, hadden de broers Van Beek een oorspronkelijke Citroën DS uit 1973 van een goede klant in de showroom gezet.
Natuurlijk heb ik aan dit icoon eerst aandacht besteed: toen hij in 1955 op de Parijse Autosalon het daglicht aanschouwde, was de autowereld verbijsterd. De kranten spraken van ‘La Bombe Citroën’; op de eind van beurs waren er al 80.000 bestellingen!
Als je vroeger aan een eigenaar vroeg in welke auto hij reed, zei hij steevast:
“Een DS!” Onwillekeurig heeft zo iemand al de opmaat gegeven voor de geboorte van het premiummerk DS van nu!

Parijse kunst
Gianni Agosti van AutoZeeland en ik zagen hem voor het eerst als conceptcar op de Salon van Genève in maart vorig jaar en we waren diep onder de indruk.
De versie die zo dadelijk in Brussel de wereldpremière viert, wijkt nauwelijks af van die conceptcar en dat is maar goed ook.
De nieuwe DS 7 Crossback wil in één woord genoemd worden met Parijse merken als Gucci, Hermès, Chanel en Louis Vuitton.
Dat hij in de lichtstad Parijs is geboren zie je onmiddellijk aan de verlichting.
Daar zijn de als diamanten geslepen Led-modules die in rust een paars licht produceren, maar zodra je de auto start, draaien ze alle zes 180° en lijkt het of je in de twinkelende ogen van een mooie Parijse dame  kijkt… 
’s Nachts passen de breedte en de reikwijdte van de lichtbundel zich aan naar gelang de wegomstandigheden en de snelheid met vijf verschillende modi.
De achterlichten zijn ook heel bijzonder: ze maken gebruik van de geavanceerde led-technologie van het lasergraveren en als je goed kijkt, zie de driehoekige ruiten van de piramide voor het Louvre in de lichten…
Het interieur onderstreept het premiumgehalte van de DS 7.
De vijf verschillende uitvoeringen zijn genoemd naar bekende Parijse plaatsen: Bastille, Rivoli, Faubourg en Opéra. De Performance is een uitzondering.
Wellness is het sleutelwoord met de schitterende, hoogwaardige materialen, de stoelen van nappaleer met horlogemotief, de ‘toggle switches’ in de vorm van de driehoeken van het Louvre, de middenconsole met guillocheerwerk en het klokje in de vorm van een horloge van B.R.M., een Parijs’ horlogemerk.
Het lijkt wel of het interieur door een juwelier is ontworpen…

Moteurs
Er zijn drie benzinemotoren verkrijgbaar:

  • PureTech 130 met manuele zesbak
  • PureTech 180 met achttraps automaat
  • PureTech 225 met achttraps automaat

Twee dieselmotoren:

  • BlueHDi 130 met manuele zesbak en achttraps automaat
  • BueHDi 180 met achttraps automaat

Vanaf het najaar van 2019 zal hij tevens leverbaar worden met een hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 300 pk en 4x4 techniek.
De prijsrange begint zo rond de € 40.000,- en daarmee is hij zeer concurrerend geprijsd in het premiumsegment!

Tot slot: DS zal tot 2022 nog zeker 4 andere modellen op de markt brengen.

Première van de nieuwe Mazda 3

15-01-2019 “Eén en al schoonheid”

VIDEO - AutoZeelandtest van de BMW 640i xDrive High Executive Luxury Line

07-01-2019 “Nieuw huisnummer”

Keuringsstation van Weele Krabbendijke

28-12-2018 Vanaf 1 januari 2019 is het Keuringsstation Van Weele aan de Oude Rijksweg...

VIDEO - AutoZeelandtest van de Audi A1 Sportback 30 TFSI Epic

20-12-2018 “Volwassen geworden”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid