Auto Dijkwel Renault Service Centre in Ritthem

Met trots presenteren vader Hans en zoon Alexander Dijkwel het nieuwe Renault Service Centre aan de Marie Curieweg 15 in Ritthem.

Ik interviewde Alexander Dijkwel en verkoopadviseur Dennis Barten in het mooie bedrijf op de zichtlocatie aan de A58. 

Alweer een autobedrijf dat de Walcherse clientèle niet is vergeten!
De Renault- en Daciaklanten zijn het familiebedrijf van vader en zoon Dijkwel eigenlijk altijd trouw gebleven, ook toen de heren 14 jaar geleden Dijkwel Auto Shopping Centre startten. “Sterker nog, we zagen het aantal klanten steeds verder groeien!”
Aan het woord is Alexander Dijkwel: “Daardoor werden we op 1 juli 2015 opnieuw ‘Erkend Reparateur’ voor Renault en Dacia. We groeiden mede daardoor uit ons jasje en we hebben de kans gegrepen door het voormalige pand van een zonweringsfirma te kopen en dat grondig te verbouwen. We hebben flink geïnvesteerd en het pand is helemaal in de Renault huisstijl ingericht, modern en eigentijds. We wilden bovendien een transparant bedrijf neerzetten. Vanuit de showroom heeft de klant via de glazen tussenwand zicht op de werkplaats.
Onze technici worden regelmatig bijgeschoold door Renault Nederland, zo blijven ze up-to-date op het gebied van alle vernieuwingen en veranderingen.”

Nieuwe Renaults en jonge occasions
Dennis Barten: “We leveren nieuwe Renaults en Dacia’s die we via Auto Kievit betrekken, maar we hebben ook jonge occasions die we bijvoorbeeld uit het buitenland halen. Zo staat er in de showroom een Renault Clio Initiale, een schitterende luxe auto voorzien van full options die nooit in Nederland is verkocht. Werkelijk een hebbeding voor Renaultfans…
Al onze occasions krijgen natuurlijk een uitgebreide merkgarantie mee!”

Werkplaats
In de modern geoutilleerde werkplaats ontwaar ik een 5,5 ton brug, speciaal voor grote Renault bedrijfswagens en natuurlijk campers. ”Veel campers zijn op Renaultchassis gebouwd en wij zijn experts voor het technische gedeelte. We hebben voorts uitstekende afspraken met Kampeercentrum Mechielsen in Vlissingen wat betreft het kampeergedeelte,” aldus Alexander Dijkwel.
Er worden niet alleen maar reguliere Renaults onderhouden, maar bijvoorbeeld ook een Renault Clio Sport V6. Een racemonster met een 226 pk V6 middenmotor die in 6 seconden naar de honderd spurt en een top heeft van 235 km/h!

Museum
Het heden is gebouwd op het verleden. Dat zie je duidelijk bij vader en zoon Dijkwel. In het museum op de eerste etage staat een vroege Renault 5 TL, ooit bij Auto Dijkwel geleverd met nauwelijks kilometers op de teller. Ook zie ik een Rodeo, het antwoord van Renault op de Mini Moke. Daar staat ook een R19 Cabriolet die nog bij Karmann is gebouwd. Ook de Alpine V6 GT uit 1986 draagt met trots het bordje ‘Renault Classic’.
Ik fotografeer Alexander Dijkwel bij een historische Alpine A110 die tussen 1963 en 1976 werd geproduceerd. Op de voorkant van het mooie pand hangt een spandoek met de oude en de nieuwe Alpine A110 die in maart op de Autosalon van Genève werd geïntroduceerd. “Voor het eind van het jaar staat de nieuwe A110 hier in de showroom,” verzekert Alexander mij.

Een veelbelovend bedrijf met enthousiaste Renault mensen!

Sneak Preview van de nieuwe Peugeot 508

15-11-2018 “Premium”

Showroom Automotions Mercedes-Benz in Goes compleet vernieuwd

12-11-2018 “She’s Mercedes”

AutoZeelandtest van de Peugeot Expert 2.0 BlueHDi 180 EAT6

07-11-2018 “Expert in grote klussen”

AutoZeelandtest van de Kia Ceed 1.4 T-GDi ExecutiveLine

04-11-2018 “Dat ceed er goed uit!”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid