De strategie van Ford in Europa

Symposia ‘One Ford Plan’, “Go Further”.

Februari 2017
door Ko Dieleman.

Zes september 2012 was een historische dag voor Ford Europa.

CEO’s en topmanagers uit Amerika en de Ford vestigingen in Europa schetsten tijdens een imponerend symposium in het Europese auditorium, het meest geavanceerde HiT-gebouw van Ford in Europa, ten overstaan van importeurs, dealers en de vakpers de toekomst van Ford voor de Europese markt. Een uitermate toekomstgerichte visie waaruit we, zichtbaar afgestemd op de wensen van zowel de hedendaagse als de toekomstige millennia gerelateerde automobilisten,  een aantal citaten weergeven die de toekomst visionairissen van Ford voor Europa in gedachten had.

Met toen nog de nasleep van de economische crisis werden er een aantal speerpunten voor de toekomst bekend gemaakt. “Terwijl anderen een stap terug doen investeert Ford juist meer in nieuwe producten en technologieën voor Europa”, aldus vice president chairman CEO van Ford Europa, Stephen Odell. Het speerpunt van Ford was volgens spreker al duidelijk herkenbaar, daarbij verwijzend naar de unieke 3-cilinder 1.0 Ecoboost turbomotor die inmiddels zijn betrouwbaarheid al heeft bewezen, evenals het unieke SYNC spraakgestuurde communicatie en hulpverleningssysteem, detectiesystemen ter voorkoming van ongevallen, alsmede een reeks van voorzieningen die bij Ford als vanzelfsprekend op nagenoeg alle modellen tot de standaarduitrusting behoren.

Op 29 november 2016 heeft Ford tijdens een Europese happening in Keulen deze visie, inmiddels aangepast aan de veranderde tijdsgeest, op nieuw aan de orde gesteld.

Ford gaat volledig elektrisch.

Ford heeft veel te bieden. Revolutionair is de komst van een aantal volledig elektrisch aangedreven voertuigen waaronder de Kuga.

Vooralsnog zijn de nieuwe Ka+, de Fiësta, de Focus en niet te vergeten de bedrijfsvoertuigen de grote publiektrekkers in het Ford arrangement. Met de Kuga heeft Ford een geduchte mededinger in het SUV-crossover segment in de aanbieding. Ford heeft in Europa een luisterrijke historie. Sinds de lancering in 2008 is de Kuga inmiddels alweer toe aan de derde generatie in dit nog steeds groeiend segment.

Een sterke troef is de in de USA leverbare Escape die in Europa als Kuga wordt verkocht. De Amerikaanse innovatieve intelligentietechniek staat borg voor uitstekende gebruiksmogelijkheden, een hoog gekwalificeerd infotainmentsysteem, leverbaar in vele uitvoeringen en gebruiksmogelijkheden mede dank zij 2-en 4-wielaandrijving met de keuze van een daarop afgestemd motorarrangement. Componenten die de visie op het autogebruik van de hedendaagse millenium generatie sterk beïnvloed. Ford speelt daar bewust op in: met succes zo blijkt uit de verkoopcijfers van 2016 die voor de Kuga in Europa ten opzichte van 2015 met 21procent is toegenomen. Een verkoopresultaat waarvan ook modellen zoals de Fiësta en de Focus mee profiteren.

Krachtenbundeling.

Ford heef in samenwerking met Londen een miljoenenproject gestart voor verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Begonnen is om de komende vijf jaar dertien geëlektrificeerde modellen in te zetten.

“Een fantastisch project waarmee Ford wil aantonen hoe innovatieve technologie wordt ingezet om een kwalitatief aanvaardbaar leefmilieu in de grote steden te realiseren”, zegt Jim Farley, chairman en CEO van Ford Europa.

De doelstelling is om binnen vijf jaar een volledig elektrische aangedreven SUV, goed voor een actie radius van 480 kilometer te lanceren. De techniek is er klaar voor, maar om er op grote schaal gebruik van te kunnen maken is het wel noodzakelijk om bijvoorbeeld middels een convenant van overeenstemming met andere hybride fabrikanten of industriële belanghebbenden de bouw van oplaadstations te realiseren.

Ford in Zeeland.

Peter van Putten vertolkt zijn visie over inmiddels de vierde generatie  Van Putten en Zn: een puur familiebedrijf dat al jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog door zijn grootvader Piet van Putten, begonnen in Breskens, deel uitmaakt van een van de oudste automobiel en aanverwante bedrijven in inmiddels de gehele provincie Zeeland.

Na het overlijden van onze vader Wim van Putten Pz. heb ik samen met mijn broer Wim de regie van ons familiebedrijf overgenomen. Mijn zoon Niels is de vierde generatie die zijn plaats heeft gevonden in onze nieuwe vestiging in Goes. Sinds 2016 zijn we namelijk Ford dealer voor de gehele provincie Zeeland. Voor een goede, snelle en vakkundige serviceverlening wordt ons bedrijf voor Walcheren ondersteund door een servicepunt in Vlissingen. Daarnaast verzorgen wij vanuit onze vestiging in de Handelspoort in Terneuzen en Evenaar 1 in  Hulst en omstreken de verkoop, onderhoud en service van onze Zeeuws Vlaamse klanten.

Om het bestaansrecht van onze bedrijven op lange termijn veilig te stellen hebben we bewust gekozen om ons stempel te drukken op het provinciaal dealerschap. De ingrediënten voor succes hebben we daarvoor in huis.

Ford heeft zowel voor de particulier als het bedrijfsleven een scala van uitstekende producten waaronder een zeer uitgebreide bedrijfswagenlijn met voor elke onderneming een passende uitvoering. Daarnaast zijn we ook dealer van de Aziatische truckfabrikant Isuzu, een bedrijf dat tot een van de grootste truckfabrikanten in de wereld behoort.

Alles samenvattend en de ontwikkeling op de automarkt in ogenschouw genomen zien we de toekomst van onze bedrijven met vertrouwen tegemoet. Verkoop is belangrijk, maar een goede verstandhouding, vakkundige service en vooral de persoonlijke contacten met onze klanten zijn voor ons onverbrekelijk met ons bedrijf verbonden. We hopen met deze stellingname tot in het verre verschiet op de ingeslagen weg door te gaan, zo besluit Peter van Putten zijn betoog.

“Zelfbewust in het booming segment.”

13-11-2017 AutoZeelandtest van de Kia Stonic 1.0 T-GDI

TechniCo Goes en Ford

05-11-2017 Onlangs leverde Autobedrijf Van Putten, de Zeeuwse Forddealer, een nieuwe...

Auto Dijkwel Renault Service Centre in Ritthem

30-10-2017 Met trots presenteren vader Hans en zoon Alexander Dijkwel het nieuwe...

Premium kunst

23-10-2017 AutoZeelandtest van de Volkswagen Arteon 2.0 TDI

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid