Mobiliteit & Transport van het Goese Lyceum schaft Renault Twizzy aan

De afdeling Mobiliteit & Transport is de kweekvijver voor o.a. autotechnici en in dat kader heeft vakdocent Kees Slabbekoorn bij Auto Kievit in Goes een 100% elektrische Renault Twizzy gekocht.

Tekst + foto’s: Rob Strating

Kees Slabbekoorn: “We gaan mee in de vaart der volkeren en leerlingen moeten zich ook oriënteren op het gebied van elektrische auto’s. We hadden in het verleden al via Auto Vermeulen en Honda Nederland elektrische aandrijflijnen gekregen, maar een heuse elektrische auto hadden we nog niet.
Onze leerlingen lopen stage bij autobedrijven en komen na hun examen daar ook te werken. Ieder automerk heeft tegenwoordig een hybride, een Plug-in hybrid of een volledig elektrische auto in haar programma. Ook wanneer leerlingen bij een autoschadebedrijf gaan werken, komen ze onherroepelijk de problematiek van een te herstellen elektrische auto tegen.

Gelukkig vonden we een jong gebruikte Tizzy bij Auto Kievit die we bij Het Signhuis hebben laten wrappen in de nieuwe kleuren van de school. Hij is klein en neemt daardoor niet veel plaats in.
De leerlingen kunnen nu op een veilige manier metingen verrichten op deze Twizzy. We zijn bezig om een keuzevak ‘elektrische voertuigen’ te ontwikkelen en daar past deze Twizzy naadloos in. Ook krijgen we van diverse autobedrijven elektrisch gerelateerde onderdelen die kunnen bijdragen aan de kennis van deze nieuwe vorm van mobiliteit.

We hebben voorts het laatste jaar flink geïnvesteerd in lesmaterialen, zoals opengewerkte modellen van verbrandingsmotoren en versnellingsbakken.”

De Twizzy werd afgeleverd door Sjoerd Mijnders, verkoopleider en door Marcel Boot, aftersales manager bij Auto Kievit.
Niet alleen Kees Slabbekoorn, maar ook Klaas Terlage, College van Bestuur van de Pontesgroep, reed even in de Twizzy.

Open Huis Actieweken bij Van Mossel in Terneuzen en Hulst

09-06-2021 Opening showroom Opel, werkplaatsvoordeel en introductie nieuwe modellen!

AutoZeeland test de Range Rover Sport P400e HSE Dynamic

31-05-2021 “Stoere, dynamische en Hybrid”

Mobiliteit & Transport van het Goese Lyceum schaft Renault Twizzy aan

24-05-2021 De afdeling Mobiliteit & Transport is de kweekvijver voor o.a....

Deel 2 van de AutoZeelandtest van de Opel Mokka

17-05-2021 “Visionair dubbelpak”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid