Nieuwe Toyota Yaris voor Peter van de Wege

Het eindresultaat mag er wezen !

Tekst D.Smeets
Foto's Gianni Agosti

Daar waar covid ons nog steeds in haar greep heeft en er weinig actie is op de rallycrosscircuits, komen er wel langzaam nieuwe bolides uit de werkplaatsen. Zo heeft Peter van de Wege de afgelopen maanden niet stil gezeten en enorm veel tijd gespendeerd aan zijn nieuwe Toyota Yaris. Het eindresultaat mag er wezen!

600_rallyauto_peter_van_de_wege_124.jpg

De Zeeuwse Van de Wege zal opnieuw aan de start verschijnen in de klasse Supernationals -2L, maar alvorens het zover is zullen er eerst nog de nodige testkilometers afgewerkt worden. We spraken kort met Peter over zijn nieuwe wapen.

Inmiddels heb ik er toch de nodige jaren werk aan gehad, maar ik ben uitermate tevreden met het eindresultaat. Een echte 2 liter dit keer! De Yaris is nog niet op de testbank geweest maar ik hoop dat we de 250pk kunnen aantikken. Komend jaar zal een testjaar worden. Mocht er gereden kunnen worden in deze periode dan wil ik eerst wat testdagen afwerken. Als alles een beetje op punt staat wil ik er graag nog een test in competitieverband aan vastknopen, vermoedelijk in Valkenswaard.”

600_rallyauto_peter_van_de_wege_55.jpg

Dit hele project was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder mijn sponsoren, die ik via deze weg alvast wil bedanken . Dus bij deze een dikke dank je wel aan RaceWinning Brands Europe, M fabrications, Rida schadeherstel, Cappendijk Toyota Terneuzen, Hafco Hekwerk, Eurobron, Contactlenscentrum Terneuzen, Proflex, Logmans techniek en revisie, Meclean, Kolijn Advies en uitvoering, Tovami en tot slot Frank Pieters voor al het draai – en freeswerk.”

Onderstaand nog enkele foto’s van de Yaris. Wij kunnen alvast niet wachten om dit pareltje in actie te zien!

600_rallyauto_peter_van_de_wege_3.jpg

AutoZeelandtest van de Dacia Sandero Stepway BiFuel

08-04-2021 Renault uit Roemenië?

AutoZeelandtest van de Toyota GR (Gazoo Racing) Supra

06-04-2021 “Als een phoenix uit de as”

AutoZeelandtest van de Mercedes-Benz eSprinter FWD bestelwagen

01-04-2021 “Duurzaam bestellen”

Nieuwe Toyota Yaris voor Peter van de Wege

19-03-2021 Het eindresultaat mag er wezen !

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid