In de spotlight Audi R8

Een auto geboren uit pure racehistorie.

De Audi Le Mans Quattro concept uit 2003 stond model voor de R8 en zijn looks kreeg hij van de raceauto waarmee Audi maar liefst 5 keer Le Mans won. Een rijke historie die voortleeft op de openbare weg.

De R8 wordt geproduceerd door de sportafdeling van Audi en maakt gebruik van een aantal technieken en onderdelen van zusterbedrijf Lamborghini. De vierwielaandrijving maakt gebruik van de door Lamborghini ontwikkelde viscokoppeling in plaats van het gebruikelijke Audi quattro-systeem. Het Audi spaceframe (ASF) is opgebouwd uit aluminium panelen die allemaal bijdragen aan de stevigheid van de auto. Hierdoor is de R8 een lichtgewicht met een sterke carrosserie.

De Audi R8 die Garage Vervaet heeft verkocht is uitgevoerd in een prachtige zwart metallic kleur met zwartkleurige sideblades. De LED koplampen accentueren het silhouet van de R8. De 4,2 liter V8 FSI motor levert 420 pk en is voorzien van directe benzine injectie waardoor een hoge compressieverhouding ontstaat. De R8 doet over een sprint van 0 tot 100 km/u 4,6 seconden en heeft een topsnelheid van 301 km/u.

Het interieur is afgewerkt met zwart leder en voorzien van veel opties zoals climate controle, navigatie en het Bang & Olufsen Sound System.

AutoZeelandtest van de Volkswagen ID3 Plus 1ST

27-10-2020 “Elektrische revolutie”

Thieu van Dorst levert eerste elektrische MAN eTGE aan Zeeuwse bibliotheek

19-10-2020 De Zeeuwse bibliotheek zorgt voor het transport van de boeken tussen de...

Nieuwe Suzuki Across

14-10-2020 Een robuuste, ruime en sportieve SUV. Met geavanceerd Plug-in Hybride...

Publiekspresentatie van de nieuwe Škoda Enyaq iV bij Auto Poppe

12-10-2020 Recharge Life”

Om AutoZeeland goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid